جاذبه های گردشگری اصفهان
نوشته شده توسط : asie

چند مورد از جاذبه های گردشگری اصفهان

 

سی و سه پل

سی و سه پل که در زمان قدیم آن را پل الله وردی خان می نامیدند دراصفهان یکی از بناهای بینظیر و جاذبه های گردشگری است که ساخت آن مربوط به دوران حکومت صفویان است. سی و سه پل طویل ترین پل دریاچه زاینده رود با حدودا 320 متر طول و با 15 متر عرض است که در سال 1006 هجری به دستور الله وردی خان شاه آن زمان ساخته شده است. ساختار اصلی سی سه پل از مصالح ساده و ابتدایی آجر و سنگ طراحی شده که با توجه و بررسی معماری آن زمان این پل بسیار مدرن ساخته شده است.

 

در زمان های قدیم پادشاهان در کنار این پل جشن ها و مراسم های خاص خود را می گرفتند. برای نزدیک تر شدن و مشاهده ی این پل با فاصله کمی از زاینده رود یک گذررگاه کوچک و مسقف وجود دارد که می توانید از چشم انداز زیبای این پل با پیاده روی در آن بخصوص درهنگام شب استفاده کنید. این اثر باستانی اخیرا به ثبت ملی رسید است.

منارجنبان

مقبره عمو عبدالله در واقع با یک بنای مرکزی و دو مناره کنار آن می باشد که این بنای تاریخی عجیب ترین ویژگی که دارد این است که اگر یک مناره را تکان دهد مناره ی دیگر و همچنین بنای کلی تکان می خورد البته لازم به گفتن است که سازمان میراث فرهنگی در این 10 سال اخیر اجازه این را نمی دهد که کسی داخل این مناره ها شود زیرا رو به تخریب است هرچی که از عمر این بنا می گذرد و تا به حال با مرمت متخصصین آسیب جدی ندیده است و در جاذبه های گردشگری اصفهان جزو جالب ترین آنها به شمار می رود.

 

پل خواجو

پل خواجو در زمان شاه عباس دوم و در زمان صفویان ساخته شده که در آن زمان بنایی را برای محل استقرار شاه عباس و خانواده وی به نام بیگربیکی ساخته اند. طاق های این پل مسقف نشان دهنده نقاشی های دوران صفوی می باشد که با ظرافت خاص و نقش های اصیل ایرانی جزو جاذبه های گردشگری اصفهان می باشد. در ادامه قصد داریم درباره اصفهان و دیدنی های آن بیشتر توضیح دهیم تا اطلاعات کاملی از آن به دست آورید.

 

عالی قاپو

کاخ عالی قاپورکه در دوران صفویان و به دستور شاه عباس اول طراحی و ساخته شده بسیار شیک و مجلل است. شاه عباس در زمانی که مهمانان خاص و ویژه ای داشته از آن ها در این کاخ پذیرایی می کرده است.

به طور کلی کاخ عالی قاپو 5 طبقه بوده که در زمان شاه عباس دوم برای تماشای مسابقه ی چوگان در قسمت شاه نشین محلی می نشستند. این کاخ جزو بناهای مدرن در زمان خود به حساب می آمده که در جاذبه های گردشگری اصفهان جایگاه ویژه ای دارد.

 

مسجد شیخ لطف اله

این مسجد برای تجلیل از شیخ لطف اله که از عالمان مسلمان آن زمان بوده و به دعوت پادشاه به اصفهان آمده ساخته شده است. مسجد شیخ لطف الله  با معماری منحصر به فردی در آن زمان به دستور شاه عباس اول به دست استاد هنرمند محمدرضا اصفهانی طراحی و ساخته شده است.

 

بازار قیصریه                                                                                       

بازار قیصریه در بخش شمالی میدان نقش جهان قرار گرفته است. یکی از زیبا ترین نقاشی های دوران صفویه سر در قیصریه می باشد. با گذر کردن از این سر در زیبا وارد یکی از جالب ترین بازارهای قدیمی ایران می شوید. در زمان حکومت صفویه بازار قیصریه اصفهان ، محلی برای فروش کالاهای گران قیمت بوده است. جالب است بدانید در این بازار نمایندگان شرکت های خارجی دارای مغازه هایی برای عرضه ی کالاهای خود بودند.

 

کلیسای وانک

کلیسای وانک یکی از جاهای دیدنی و محبوب شهر، در میان صدها جاذبه تاریخی و اسلامی در اصفهان به حساب می آید. کلیسای وانک که با نام کلیسای نجات دهنده مقدس نیز شناخته می شود، قدمت آن به دوران صفویه برگشته و توسط ارمنی ها در دوران حکومت شاه عباس دوم ساخته شده است.

شاید جالب باشد بدانید کلیسای وانک نه تنها یکی از بزرگترین جاذبه های تاریخی در اصفهان به شمار می رود، بلکه بزرگترین کلیسای ایران نیز به حساب می آید و در منطقه جلفای اصفهان جزو 13 کلیسای باقیمانده می باشد.

در دوران شاه عباس، زمانی که شاه عباس با عثمانی ها در حال جنگ بود، دستور عقب نشینی داد و همچنین گفته بود در طول مسیر، شهرها و مناطق بسیاری ویران شود تا عثمانی ها نتوانند جلوتر بیایند و به دلیل اینکه ارمنستان هم جزو مسیر بود، عده زیادی از ارمنی ها به دستور شاه عباس به اصفهان نقل مکان کردند. آن ها در این شهر ابتدا کلیسایی بسیار کوچک با نام کلیسای کوب یا کلیسای یعقوب ساخته بودند که بعد از 50 سال، تصمیم گرفتند آن را گسترش داده و یکی از بزرگترین کلیساهای ایران را بسازند.

 





:: بازدید از این مطلب : 172
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 29 مهر 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: